Bir Parfümün Anatomisi

Cumartesi gecesinin 'O Bir Starı'  Burberry Body!

Bu kokuyu gerçekten çok seviyorum. Bazen değişiklik arasam da kürkçü dükkanı misali ona geri dönüyorum. Burberry Body hakkında bilgi vermeden önce bir parfümü incelerken kullanılan bir terimi açıklamalıyım: Nota...


Parfümler, üst nota, orta nota ve alt notalardan oluşur. Üst nota parfümü ilk kokladığınız anda size gelen kokudur. Kalıcılığı azdır ama bir parfümle tanışmanızda sizi etkileyen yine üst notadır. Orta nota; üst nota kaybolduğunda ortaya çıkan kokudur. Hani parfüm denerken biraz bekliyoruz ve kokunun tenimizde nasıl duracağını merak ediyoruz ya işte asıl beklediğimiz o parfümün orta notalarıdır. Ve son olarak alt nota; o da orta nota kaybolunca yani parfümü sıktıktan yaklaşık yarım saat sonra ortaya çıkıyor. Asıl kalıcılık bu kısımda saklıdır. Hani kokuları anlatırken odunsu, çiçek, baharat diye tanımlarlar ya bu kokular her biri farklı bir notadadır.

Bu kısa bilgilendirmeden sonra gelelim Burberry Body' e...




Burberry Body’de hangi kokular var?

Üst notalar: Yeşil apsent, şeftali, frezya
Orta notalar: Gül, süsen
Alt notalar: Sandal, kaşmir, misk, amber, vanilya


Burberry Body'nin herbir notası sizi farklı bir dünyaya sürüklüyor. Üst notalar yani ilk sıktığınızda, meyve ve çiçeksi kokuların birleşiyle tatlı ve neşeli bir koku sizi karşılar. Zaman geçtikçe orta notalardaki zarif ve sıcak feminen bir koku ile tanışırsınız. Kesinlikle zaman geçtikçe daha çok hoşunuza gidecektir. Ve işte kalıcılığın tavan yaptığı alt notalar; kaşmir, amber ve vanilya... Bu üçü gayet modern ve seksi bir kokuyla sizi baş başa bırakıyor!


Tekin Acar' larda 85ml' si 252 lira. İnternette daha uygun fiyata bulabilirsiniz mutlaka ama orjinalliğinden emin olamadığım ürün çeşitlerinin başında parfümler geliyor. Güvendiğiniz bir site varsa paylaşımlarınızı bekliyorum canlar!

Mis kokulu günleriniz olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder